Home » Свят » Райна Кабаиванска от Италия: Тук е по-лошо и от война
Райна Кабаиванска от Италия

Райна Кабаиванска от Италия: Тук е по-лошо и от война

„Модена е призрачен град. Времето е спряло. Няма движение. Консерваторията втори месец е затворена.

Излизам на кратки разходки – жива душа не срещам, много е тягостно.

По-лошо от война е. Помня бомбардировките в София, помня как се евакуирахме – за нас, децата, всичко беше забава. Дори падащите бомби и огънят. А сега виждам внуците си само по телефона, втора седмица не са идвали“, включи се от Италия Райна Кабаиванска, научи vesti365.

Великата оперна дива обаче не може да изостави учениците си, макар че са останали само трима – другите са отпътували за родните си места. Сред тримата е българката Александрина, която все още успява да стигне до дома на своята маестра.

„Студентите засега влизат нелегално у нас – докато не ни тръснат някоя огромна глоба. Но пианистът ми няма как да дойде – той живее в околностите на Модена, а пътуването е забранено“, сподели още Кабаиванска. И добави, че вкъщи винаги има работа.

loading...

„Трябва да сложа ред в цял долап с ноти. Прослушвам и стари мои плочи и се ужасявам колко лошо съм пяла. Нали вече съм учителка – чувам само недостатъците. Тогава е трябвало да има някоя старица – като мен сега, за да ме научи“.

Кабаиванска обаче е оптимист. „Няма „домашни“ рецепти. Само науката ще ни спаси. Тук вече се говори, че скоро ще има ваксина. Да не се отчайваме. Дано да се събудим след този ужасен кошмар по-умни и по-човечни“, категорична е световната звезда.

лупа

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About Елена Монева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук