Home » България » Депутат критикува мерки срещу Covid-19: Груби грешки в заповедта на здравния министър и в МВР
Депутат критикува мерки срещу Covid-19

Депутат критикува мерки срещу Covid-19: Груби грешки в заповедта на здравния министър и в МВР

Освободете транспорта, парализират се основни обществени дейности, призова Валери Жаблянов, научи vesti365.

Депутатът от БСП Валери Жаблянов излезе със свое мнение и по въпроса с мерките за борба с коронавируса Covid-19.

Той участва в дебата по ветото на президента върху закона за извънредното положение.

Вероятно днес за първи път се чу и остра политическа критика към заповед на министъра на здравеопазването, който официално налага ограничителните мерки в кризата.

В реплика към колегата си от ГЕРБ Тома Биков, Жаблянов акцентира на няколко неща. Според депутата от БСП ситуацията с коронавируса е динамична и това следва да се следи и отчита внимателно от управляващите.

loading...

Валери Жаблянов обясни, че няма извънредна ситуация, при която да не се е появил дефицит – било то финансов или стоков.

В случая народният представител обърна по-специално внимание на стоковия дефицит.

„Въпросът за държавния контрол – абсолютно в тази ситуация не трябва да се пречи на пазара, за да може пазарът да достави всичко необходимо на гражданите, да може да бъде произведено и да бъде произведено на разумна цена. Какво обаче трябва в случая да се има предвид, когато говорим за държавния контрол? Освободете транспорта! Груби грешки на министъра на здравеопазването в заповедта, груби грешки и в работата на Министерството на вътрешните работи! Парализа на основни обществени дейности. Прекратете това, за да не се стига до дефицит, който вие сте предизвикали“, призова Валери Жаблянов от трибуната на парламента.

По отношение въпроса докога ще продължи кризата, депутатът посъветва: „Не се вслушвайте във военния министър. Той не знае докога ще продължи кризата. Той се занимава с други въпроси.“

Любопитно е, че в дупликата си Тома Биков се съгласи: „С г-н Жаблянов съм съгласен с повечето неща. Да, разбира се, че транспорът трябва да бъде освободен. Ние, между другото, и правителството се опитва дори да прави коридори в рамките на Европейския съюз. И успява. Това е така – за да има стоки в магазините, трябва да има и транспорт на тези стоки.“

флагман

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About Елена Монева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук