Последни новини
Home » Здраве » Немски вирусолози с революционно твърдение: COVID-19 не се предава по въздуха! Ето как става заразяването:
COVID-19 не се предава по въздуха

Немски вирусолози с революционно твърдение: COVID-19 не се предава по въздуха! Ето как става заразяването:

Проучванията на новия коронавирус в цял свят водят до някои твърде интересни заключения, научи vesti365.

Като това на немски вирусолози, които са установили нещо изключително любопитно за начина на предаване на коронавируса , което може да промени коренно възгледите относно новото заболяване.

Центърът по вирусология в Бон, който оперира в рамките на местната клиника, обяви на обществеността първите резултати от изследванията за новия коронавирус, за да могат хората по-добре да оценят ситуацията, предава скопският телевизионен „Канал 5“, цитирани от Фокус.

Проучване, проведено от лекари в центъра, установи, че коронавирусът не оцелява във въздуха , което означава, че не може да се вдишва, не остава върху плодове, зеленчуци, хляб и основният път на предаване е чрез въздушни капки.

Това може да се случи чрез директен контакт с човек и често чрез контакт с ръце, ако след това контакта на заразеното лице си пипа носа или лицето.

На повърхности като пластмаса и метал, Ковид-19 остава най-много три часа, защото изсъхва, докато във вода оцелява по-дълго. Смята се, че коронавирусът се задържа дълго време на тоалетна чиния, мивка, в кухнята или на всички мокри повърхности, защото влагата удължава живота му. Това, което гражданите трябва да знаят, е, че той остава върху дрехите, но не са регистрирани случаи на инфектиране през дрехи и експертите от Бон дори изключват тази възможност. Единственият доказан начин на предаване е директният контакт със заразения човек.

Носенето на маски и ръкавици е индивидуален въпрос, но в същото време не е необходимо, ако поддържате достатъчно разстояние и редовно миете ръцете си след контакти.

За Жената

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук