Home » Лична драма » Българка, заразена с COVID-19: Приятелите ми не искаха да говорим дори по телефона ВИДЕО
Българка заразена с COVID-19:

Българка, заразена с COVID-19: Приятелите ми не искаха да говорим дори по телефона ВИДЕО

„Коронавирусът е изпитание на морала.

Приятелите ми се страхуваха да говорят с мен дори по телефона“, сподели жена, болна от COVID-19 oт 9 март, но тествала се две седмици по-късно, научи vesti365.

Жената е била на ски в Банско. Синът й се разболял на 8-ми март. Г-жа Маринова решила да го тества за грип, за да знае как да процедира. „В лабораторията видях, че правят и тест за коронавирус. Направих му и такъв. Тогава резултатите не показаха да е заразен с COVID-19“, разказа жената.

Въпреки това обаче решава да се самоизолира заедно със своя син. На 11 март г-жа Маринова също се разболява. Температурата й била 39,5 градуса и не падала в продължение на три дни.

„И през ум не ми мина, че може да съм болна от коронавирус. Реших, че е просто някакъв грип“, споделя тя.

Състоянието й обаче започнало да се влошава. Губи обонянието си, появява се тежко главоболие, сериозен задух и по думите й – страшна болка в гърдите.

„Усещах силен натиск. Устните ми бяха направо посинени“, разказва г-жа Маринова.

Жената си прави тест едва на 27 март. Той дал положителен резултат за COVID-19. След като разбира, че е болна от коронавирус, заминава със сина си на село, за да се изолират и да се борят с болестта. Личният й лекар, РЗИ, полиция и жандармерия проверявали дали жената спазва карантината.

„Полицаите ми купиха лекарства и ми ги закачиха на оградата. Казаха ми, че парите не са важни, а е важно да оздравея. Това ми даде сила“, споделя г-жа Маринова.

На 2 април и синът й е тестван, но резултат и към момента няма. „Не съм виждала другите си деца и мъжа си от месец. Нямам търпение да ги видя. Вярвам, че всичкоще бъде наред!“, казва през сълзи жената.

лупа

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук