Home » България » Туризмът иска 250 милиона за излизане от кризата
Туризмът иска 250 милиона

Туризмът иска 250 милиона за излизане от кризата

Писмо до премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и вицепремиера Красимир Каракачанов са изпратили от Националния борд по туризъм, научи vesti365.

В посланието те настояват за държавна инвестиция в размер на 250 млн. лв., за да може туризмът да се възстанови от кризата с коронавируса.

Изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова коментира пред Нова телевизия, че при държавна помощ после в хазната ще се върнат 1,2 млрд. лева.

По отношение на провалените почивки, стана ясно, че най-справедливият вариант е компенсация с ваучер. Карастоянова коментира, че най-централният фокус трябва бъде българският гражданин.

Иначе има два варианта за стартиране на летния сезон – от 15 юни или от 1 юли.

„Вторият важен въпрос е необходимостта да се изработи и да се комуникира единен стандарт от правила за санитарно-хигиенни изисквания, за които хотелите следва да отговарят“, заяви Полина Карастоянова.

Тя подчерта, че е важно туристите да се чувстват комфортно. България пък ще се стреми да привлече турските и руските туристи. По думите на Карастоянова не трябва да се подценяват родните възможности.

марица

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук