Home » Скандално » Фандъкова плаши: Спазвайте мерките, за да не останете в къщи
Фандъкова плаши: Спазвайте мерките за да не останете в къщи

Фандъкова плаши: Спазвайте мерките, за да не останете в къщи

Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в ефира на БНТ. Мерките са поносими и ако се спазват, няма да се наложи въвеждането на нови.

За дисциплина и отговорност призова тя.

„От началото на седмицата в градския транспорт, там проверките се осъществяват от Центъра за градска мобилност и полицията, има 17 акта за неносене на маски и 4 предупредителни протокола от страна на полицията“, заяви Фандъкова.

Тя уточни, че маските навън трябва да се носят само когато не могат да се осигури дистанция от 1,5 м.

Фандъкова увери, че в момента не стои въпросът за затваряне на града заради разпространението на пандемията. За да се ограничи заразата, е важен контролът. По думите ѝ най-важното е да запазим здравната система, да запазим възможността медиците да ни лекуват и изисква много сериозна дисциплина и отговорност от всеки един от нас.

Попитана какво е състоянието на общинските болници, Фандъкова заяви, че то е стабилно, осигурено им е финансиране.

„Нашата грижа е в общинските болници да са снабдени с всичко.“, уточни още тя. „В 3 от общинските болници имаме COVID отделения, увеличени са и местата, проблемът е с осигуряване на медицински сестри и лекари специалисти на места“, допълни още тя.

Фандъкова уточни, че като част от мерките за справяне с пандемията е и пускането на допълнителни влакове на метрото, за да се намали струпването на хора в пиковите часове. „Ще се следи и за маски във вагоните“, каза градоначалникът на София.

Що се отнася до състоянието на столицата, кметът заяви, че се увеличава с 1,4 млн. лева бюджета за осветлението в града, увеличават се и парите за строителството на детски градини. „Нашата работа е да гледаме във всички посоки. Трябва да спазваме правилата, но и да помагаме на икономиката. София е най-голямата икономика в страната, а кризата ѝ се отрази безспорно. Можем да се похвалим, че този месец наетите лица са повече от освободените“, каза тя.

На въпрос за електронното обслужване на общината, тя заяви, че от данъците през удостоверение за детска градина до всички документи издавани от общината могат да се случат онлайн.

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук