Home » България » Защо да изберете сребърни бижута за специален повод?
Защо да изберете сребърни бижута за специален повод?

Защо да изберете сребърни бижута за специален повод?

Ако ви предстои специален повод като сватба, рожден ден, голямо бизнес събитие или друго, изборът на сребро ще ви помогне много. Този метал ще ви накара да изглеждате по-красиви и стилни, отколкото някога сте си представяли, че можете да бъдете.

А и ползите съвсем не свършват дотук. Вижте кои са най-важните причини да изберете сребърни бижута за специален повод, споделени специално за вас от Silver.bg.

Среброто допълва студените тонове на кожата

Има много причини да предпочитате сребърните бижута пред другите благородни метали. Едно основно нещо, което трябва да имате предвид, е как цветът на среброто изглежда на кожата ви.

Ако кожата ви има хладни до неутрални нюанси, сребърните бижута ще ви стоят невероятно.

Среброто придава естествен блясък на тена ви, което ще накара хората да се чудят дали вашите бижута са създадени по поръчка.

Освен това сребърните бижута никога няма да загубят своята популярност, защото за много хора това е просто най-подходящият метал за техния специфичен тон на кожата.

Трайност

Чистото сребро, като чистото злато, е твърде меко, за да се използва за бижута. Когато обаче се смеси с мед (която е най-разпространеният метал, използван за укрепване на чистото сребро), то става изключително силно – и то без да губи красивия си цвят.

Среброто се нуждае само от малък процент мед, за да стане надеждно и стабилно. Въпреки здравината на сплавта обаче, сребърните бижута са много леки. Мнозина оценяват тази черта, тъй като някои бижута могат да бъдат прекалено тежки за някои случаи, а това причинява сериозен дискомфорт.

Достъпни, но ценни

Стерлинговото сребро може да е благороден метал, но също така е и на достъпна цена. Когато купувате автентични сребърни аксесоари, плащате доста ниска цена за качеството, което получавате.

Заслужава си да се отбележи, че повечето сребърни бижута съдържат много по-висок процент от действителния благороден метал, отколкото получавате, когато купувате бижута от твърдо злато.

Стерлинговото сребро е основният стандарт за повечето търговци на сребърни бижута. За да се класират за истинско сребро, бижутата трябва да съдържат не по-малко от 92,5% чисто сребро. Нито едно златно бижу, което може да се носи, не може да се доближи до това ниво на концентрация, тъй като е твърде меко.

Това означава, че среброто неминуемо предлага по-качествена покупка на фантастична стойност.

Здравословни ползи

Друга огромна и дори древна полза, свързана с този метал, е по отношение на реакцията му към други елементи на околната среда. Той може да открива токсични вещества и да променя цвета си, като по този начин ви предупреждава, че с каквото и да сте влезли в контакт, вероятно е отровно и трябва да се избегне.

В същото време има недоказани твърдения, че този метал може да „открие“ високи нива на натрий в тялото на човек. Хората, които носят тези метални бижута дълго време, може в даден момент да забележат, че металът става син, ако прекаляват със солените храни. Това е още една причина, поради която трябва да носите тези аксесоари по-редовно.

И още – ако работите в медицината или някога сте били в болница, вероятно сте забелязали, че много инструменти са направени от сребро. Това е така, защото този метал е отличен за стерилизация и предпазване от микроби. Именно поради тази причина носенето на вашите сребърни бижута може да ви осигури дългосрочно здраве.

Освен това, научни изследвания вече доказаха, че среброто има някои мощни ефекти върху микроорганизмите и бактериите. То например може да неутрализира микроорганизми, които биха могли да бъдат вредни за хората. То има същата антимикробна сила като медта или месинга.

Добре е да знаете, че аксесоарите, които носите, предлагат полезна и научно доказана защита срещу бактерии. По същата причина кралските особи и дори съвременните богати личности предпочитат сребърни прибори и съдове.

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук