Home » Здраве » Как да подготвим тялото и ума си за идващата зима
Как да подготвим тялото и ума си за идващата зима

Как да подготвим тялото и ума си за идващата зима

Как да подготвим тялото и ума си за идващата зима

Есента е време за адаптация, за промяна не само на нашите хранителни навици, но и на менталната нагласа. Хубавата новина е, че през този сезон има много естествени източници на витамини и минерали и така може постепенно и внимателно да се подготвим за идващата зима. Подготвихме ви няколко съвети, които се надяваме да помогнат за плавната промяна на вашите умствени и физически нагласи. Приятно четене.

Източник: Pixabay

https://pixabay.com/photos/heart-leaf-autumn-maple-1776746/1. Ставайте в един и същи час

Макар да е ясно, че това колко много спите е от ключово значение за оптималното здраве, изследванията също така показват, че последователността в съня също играе голяма роля. Телата ни следват циркаден ритъм. Колкото по –нестабилен е сънят, толкова по -висок е рискът от развитие на затлъстяване, хипертония, повишена кръвна захар, сърдечни заболявания и повече здравословни проблеми.

-Направете постепенни корекции. Опитайте да преместите времето за лягане с 15-минутни стъпки, докато постигнете целта си и направете същото с времето за събуждане.
-Ако е възможно, коригирайте времето за сън през зимните месеци, за да увеличите максимално дневната си експозиция сутрин.
-Избягвайте компютъра, таблетите, мобилните телефони и телевизора час преди лягане и изключете също ярки светлини.
-Вечеряйте 2-3 часа преди лягане. Въпреки че не искате да си лягате гладни, също не е идея да си лягате веднага след като сте хапнали обилно хранене.

2. Създайте нов план за хранене

Сезоните ни влияят не само в това как реагираме на външния климат, но и от храните, които са ни естествено достъпни. Като общо правило, яжте сезонна храна, колкото е възможно повече и няма да сбъркате. Сезонните храни подпомагат тялото ни с това, от което се нуждаят през всеки сезон. Това препоръчва личният треньор на Роналдо, тялото на известния футболист да се адаптира. Експертите по футболните залагания са категорични, че здравето на Кристиано има отношение към на класирането на Португалия за СП с коефициент 1.10. Диетологът на Роналдо предлага специален план за хранене, който ще споделим с вас:

Източник: Pixabay

https://pixabay.com/photos/pumpkin-harvest-autumn-fall-season-3698130/-Включете всички кореноплодни зеленчуци за сезона, като тиква, сладки картофи, тиква, пащърнак, ряпа, моркови и цвекло.
-Потърсете прочистващи, богати на минерали, зелени като ястия, рукола, зеле и брюкселско зеле.
-Насладете се на плодовете на сезона, като нар, ябълки, боровинки, круши и грозде.
-Уверете се, че получавате адекватни протеини, или от чисти животински източници, или от пълни вегански източници. Накиснати, органични бадеми, органично тофу, органични яйца, дива сьомга, говеждо месо, хранено с трева и органично пиле за хранене са всички добри варианти.

3. Подхранвайте социалните връзки

Изследванията показват, че „липсата на социална връзка е по -голяма вреда за здравето от затлъстяването, пушенето и високото кръвно налягане“. Обратно, силната социална връзка има безброй положителни ползи за здравето, включително:

1. Увеличава дълголетието с до 50%
2. Укрепва имунната ви система
3. Помага за по -бързото възстановяване от болестта
4. Намалява нивата на тревожност и депресия

С други думи, наличието на силни социални връзки извлича огромни ползи за емоционалното и физическото благосъстояние.

Плавният преход от лято към есен се свежда до определяне на вашите приоритети, как искате да прекарвате времето си и приемане на нови здравословни навици. Съсредоточете се върху баланса в това време и плавния преход, за да приемането на новата си рутина и да се насладите на красивия есенен сезон.

Твоят коментар

Оцени публикацията
Общо гласували

About clslavchev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Vesti365 във Фейсбук